The doctors at the briefing in hospital

Az egészségügyisek többsége aláírta az új szerződést – az ellenzék szerint vissza kell állítani a közalkalmazotti jogviszonyt

blank
blank

H I R D E T É S

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte az országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, ennek a csoportnak a nagy része elfogadta az új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet – vélekedett. Ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is. – mondta.

Jenei hozzátette, bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, amely még javulni is fog.

Kiemelte, hogy a felmerülő kérdésekre, aggályokra keresni fogják a választ.

“Teljes garanciát lehet adni” arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

Az ellenzéki együttműködés pártjai az egészségügyi dolgozók jogviszonyának helyreállításáért szólaltak fel

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében kiemelte: kiállnak az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett.

Azt követelik, hogy állítsák helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalább halasszák el az új szerződések aláírásának határidejét a koronavírus-járvány megszűnése utáni időpontra. Emellett kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel – írták.

Forrás: MTI

#egeszsegugy #munkajog #jogviszony

H I R D E T É S