dolgozó nő

Az elveszített munkahelyek újraindítását ígéri a kormány

blank
blank

H I R D E T É S

Több munkahelyünk lesz a vírusjárvány után, mint azt megelőzően volt, tehát nőni fog a munkahelyeknek a száma” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban ma reggel. Kijelentette, tartják azt vállalást, hogy minden munkahelyet, amit a vírus tönkretett újraindítanak, sőt, ennél többet is tudnak vállalni.

A miniszterelnök az iskolák fokozatos nyitásával kapcsolatban elmondta: a 18 év fölötti 8 millió állampolgárból több mint 3 millió 145 ezret beoltottak, további 742 198 ember átesett a betegségen, így “pillanatokon belül” átlépi Magyarország azt a nagyon fontos választóvonalat, hogy többen lesznek már védettek, mint akik még nem azok.

Az iskolák újranyitása kapcsán azt mondta, a döntésnél fontos szerepet játszott a bölcsődékben tapasztalt helyzet, mert az utolsó tíz napban nagyon megnőtt a gyermekeiket bölcsődébe vivő szülők aránya. Kitért arra is: megnézték a kórházi statisztikákat is, és mintegy 10 ezer kórházban lévőből huszonhét 14 év alatti gyermek van, 2-en vannak lélegeztetőgépen. Emellett – folytatta – a honvédség fertőtlenítette az iskolákat.

Arra is a felhívta a figyelmet: a szülőknek megvan az a lehetőségük, hogy az igazgatóhoz forduljanak, hogyha a gyereket mégsem akarják engedni iskolába, ebben az esetben az igazgató dönt arról, hogy a hiányzást igazoltnak vagy igazolatlannak tekinti.

Úgy vélte, biztos, hogy az újraindítás a pedagógusoknak sem könnyű, de nagy szükség van munkájukra. Megjegyezte: a pedagógusok közül kevesebben jelentkeztek oltásra, mint ahogy remélte, de aki jelentkezett, azt mind beoltották.

Orbán Viktor a teraszok tervezett kinyitását szimbolikus dolognak nevezte, szerinte ez a “régi életünknek egy nagyon látványos darabja”, amit visszaszerzünk. Közölte: a teraszdíjakat és a bürokratikus engedélyeket központilag törlik el, néhány biztonsági szabály betartása mellett kifejezetten bátorítják a vendéglátósokat, hogy nyissák ki a teraszokat, kerthelyiségeiket.

A 2022-es költségvetést az újraindítás a költségvetésének nevezte, hangsúlyozva, hogy 2021-ben és 2022-ben 5 ezer milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására.

Forrás: MTI

#koronavirus #ujranyitas #vendeglatas #pedagogus #munkahely

H I R D E T É S