blank

Az idősebbeket, illetve az alapbetegséggel küzdőket vizsgálják először! – A szakszervezetek további intézkedéseket sürgetnek

blank
blank

H I R D E T É S

Első körben a hatvan év felettieket szűrjék, illetve azokat, akik valamilyen alapbetegséggel küzdenek, valamint a gyógypedagógiai intézményekben dolgozók fertőzöttségét kell ellenőrizni, utóbbiakat elsősorban a fogyatékosság mellett különböző betegségekkel (például Down-szindrómával, szívproblémákkal, keringési problémákkal) is küzdő gyermekek védelme érdekében. – mondja a Nemzeti Pedagóguskar.

Sürgetik az utazó, áttanító pedagógusok, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokban tanító kollégák, valamint a gyakorlati oktatók szűrését is, emellett kiemelik, hogy az óvodákban az egyéb alkalmazottak tesztelése is fontos. Javasolták azt is, hogy a karanténba kerülő, de nem beteg tanárok otthonról küldhessenek tananyagot, vagy online órát tarthassanak.

Az NPK szerint a koronavírus-fertőzést elkapó alkalmazottak számára országosan egységes eljárást kell létrehozni, hogy az érintettek a többszöri bejelentés után tényleg megkaphassák a százszázalékos táppénztérítést.

Forrás: MTI

#oktatas #szures #jarvany #pedagogusok

H I R D E T É S