blank

Az informatikai képzések a legnépszerűbbek a technikumokban

blank
blank

H I R D E T É S

A korábbi szakgimnáziumokban, mai néven technikumokban idén szeptemberben legalább ötezer kilencedik évfolyamos kezdte meg tanulmányait az informatikai képzéseken. Népszerű még a gazdasági-pénzügyi terület, a vendéglátóipar, a szépségipar és a gépészet is sokakat vonzott. – írja az eduline.

Jelenleg a régi OKJ szerinti képzéseket hirdetik a felnőttképzők, ezt 2020. december 31-ig tehetik meg, ezekben a hónapokban még a régi szabályok szerinti tanfolyamokra jelentkezhetnek. Mivel az OKJ-s képzéseket már csak idén lehet a régi rendszerben tanulni, annak, aki munka mellett szeretne iskolába járni és nem nappali képzésben akar szakmát szerezni, már csak egy hónapja van.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a változó középiskolai oktatási rendszer hatására 2020. szeptemberétől átalakult az Országos Képzési Jegyzék, a megszerezhető szakmák száma jelentősen lecsökken, a korábbi 770 képzésből 174 alapszakma maradt a listán. Az új szabályok értelmében a legtöbb képzést csak iskolai rendszerű képzési formában, nappali vagy esti tagozaton lehet majd megszerezni. Több szakmát összevontak, elhagytak, és megjelentek újak is. Az alapszakmákat csak az ötéves technikumban, illetve a hároméves szakképző iskolában, valamint a felnőttek számára iskolai rendszerű felnőttoktatásban lehet majd megszerezni.

#képzes #OKJ #felnottkepzok #technikum #szakmak #informatika

H I R D E T É S