A young man sits in a newly purchased car at the wheel, a successful purchase.

Az ingatlanpiac a vendéglátósok menekülő útvonala

blank
blank

H I R D E T É S

Menekülő útvonal és tartós pályamódosítás is lehet az ingatlanközvetítés a szállodák és éttermek bezárása után munka nélkül maradt vendéglátósok, szállodai dolgozók, idegenvezetők, utazási irodai értékesítők, vagyis a turizmushoz kötődő szektorokban dolgozók sokasága számára. – írja a Világgazdaság.

A toborzási adatok egyértelműen követik a Covid-hullámok okozta változásokat: a legtöbben májusban, júniusban és novemberben jelentkeztek ingatlanértékesítőnek. Leginkább a vendéglátáshoz, turizmushoz kapcsolódó területekről érkeztek, és olyan kereskedelmi részpiacokról, ahol nagy volt a visszaesés. Pozitívum, hogy a jelentkezők többségének volt tapasztalata az ügyfélkapcsolatban, sőt sokaknál még az értékesítési rutin is megvan.

Ilyen típusú pályamódosításra korábban is voltak példák, akkor a többség az éjszakázástól, az állandó hét végi munkától menekült. A turizmus-vendéglátásban az ügyfelek kezelése és magas minőségű kiszolgálása nem újdonság, ez a tapasztalat az ingatlanszakma sikerének kulcsa is.

Több ingatlanközvetítéssel foglalkozó cég vezetője a lapnak elmondta, a jelentkezők egy része átmeneti megoldást keres, vágyik vissza az eredeti szakmájába.

Forrás: Világgazdaság

#ingatlan #vendeglatas #munkahely #allas #toborzas #munkaeropiac

H I R D E T É S