oltás

Az oltási regisztráció eltörlését javasolják ellenzéki pártok és a főpolgármester

blank
blank

H I R D E T É S

Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt a lakosság minél gyorsabb és szélesebb körű beoltása érdekében.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményükben arra tesznek javaslatot, hogy legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, a kormány pedig jelölje ki a regisztráció nélküli oltás helyszíneit például a stadionokban, majd az önkormányzatok bevonásával végezze el a feladatot.

A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma – fogalmaznak az ellenzéki pártok.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta, az önkormányzatok készek és képesek a kormánynak segítséget nyújtani a regisztráció nélküli oltási programban.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy az általános iskolák és a középiskolák nyitása előtt az ország egész területén tesztelje le az iskolákba visszatérő tanárokat, diákokat és a technikai dolgozókat – közölte a XVIII. kerület DK-s polgármestere szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Szaniszló Sándor arra figyelmeztetett, az iskolák úgy nyithatnak ki április 19-én, hogy a pedagógusok és családok átoltottsága és védettsége nem lesz elégséges erre az időpontra.

Kiemelte, a XVIII. kerület április 17-én és 18-án saját költségén leteszteli a kerület valamennyi jelentkező diákját és pedagógusát annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak “szuperterjesztő gócpontokká”.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

#oltas #koronavirus #regisztracio #pedagogus #teszt #ujranyitas

H I R D E T É S