blank

Szabályozni kell az otthoni munka feltételeit – törvényt sürgetnek

blank
blank

H I R D E T É S

Az otthoni munka feltételeit szabályozó törvény megtárgyalását sürgeti a Magyar Szakszervezeti Szövetség, mivel a hétfőn bejelentett újabb munkavégzési korlátozások miatt munkavállalók tízezrei fognak ismét otthonról dolgozni, de még mindig nincs egyértelmű szabályozás, amelyhez a munkáltatók és a munkavállalók igazodhatnának.

Kordás László, a MASZSZ elnöke felidézte, hogy a törvénytervezet részleteiről hónapokkal ezelőtt megegyeztek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) résztvevői, a kormány, a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői, és abban állapodtak meg, hogy szeptember közepén a parlament elé kerül a tervezet.

A szakszervezet álláspontja szerint a kormánynak el kell rendelnie azt is, hogy táppénzre mehessen az a szülő, akinek a járvány idején az iskolák, óvodák, bölcsődék bezárása miatt otthon kell tartania a kiskorú gyerekét. Kordás László szerint ez szintén olyan kérdés, amelyben a kormányzati oldal korábban úgy nyilatkozott, hogy megnézik, mit tehetnek az ügyben.   

Ismételten javasolják, hogy az álláskeresési időt hosszabbítsák meg 3-ról 6 hónapra, valamint tanácsolják az ez időre szóló járadék mértékének emelését is.

A szakszervezetek azonnali intézkedést várnak a kormánytól – jelezte az elnök.

Forrás: MTI

#otthonimunka #torveny #szakszervezet #tappenz #allaskereses #jarvany

H I R D E T É S