blank

Azonnali téli szünetet akar hétfőtől a PDSZ

blank
blank

H I R D E T É S

Hétfőtől azonnali téli szünetet és a kiesett bérek kifizetését követeli a PDSZ. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a héten nyílt levélben fordult a kormányhoz, miután a tanárok tesztelésének eredményi kiderültek. Azonnali szünet elrendelését követelik január 4-ig.

A PDSZ-hez tömegével érkeznek a visszajelzések, hogy igazolt fertőzések esetén sem történik napokig semmiféle intézkedés a járvány terjedésének megakadályozására, az intézményben tanulók és dolgozók védelmében – írja a szervezet nyílt levelében.

Elképzelésük szerint az azonnali téli szünettel két héttel rövidebb lenne az első félév, a kiesett tanítási napokat a szakszervezet szerint, június 16-ától 30-áig lehetne pótolni. – írja az eduline.

A szakszervezet azt is követeli, hogy a kormány haladéktalanul fizesse ki a covid-járvány miatt kiesett munkajövedelmeket. A PDSZ arról számol be, hogy a hozzájuk érkező jelzések szerint a 60 százalékos táppénz kiszolgáltatott helyzetbe hozza a magyar családokat. Szerintük a kormány által szeptemberben ígért 100 százalékos táppénzt szinte senki nem kapja meg.

A tesztelésen az általános iskolában, oktatók és nevelők között 73 százalékos volt a részvétel, ez 95 102 dolgozót jelentett, a tesztelés 2170 pozitív esettel zárult. A szakképző iskolákban 64 százalékos részvétel mellett – 5653 dolgozó teszteltette magát -, végül 146 pozitív eredmény volt. A héten a tömeges tesztelés második köre kezdődött el.

Fotó: MTI/Komka Péter

Forrás: eduline.hu

#pedagogusok #iskolabezaras #koronavirus #teszteles #iskolaiszunet

H I R D E T É S