diákmunka

Beindul a diákmunka – az üzletek keresik a fiatalokat

blank
blank

H I R D E T É S

Az elmúlt napokban több száz diáknak tudtak állást biztosítani a kiskereskedelemben, ugyanis a szektorban tevékenykedő cégek körében az újranyitás miatt megnőtt a kereslet a diákmunka iránt – közölte az euJobs HR-Group, amely a diákok toborzását végezte.

Április 7-étől kinyithattak az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzletek és újraindulhattak a szolgáltatások. Az enyhítés a teljes kiskereskedelemre hatással volt, hiszen minden üzletben be kellett vezetni a négyzetméter alapú létszámkorlátozást, amelynek értelmében a boltokban 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat.

A közlemény szerint a legnagyobb hazai kuponos kedvezményt nyújtó vásárlási akciósorozat miatt nőtt meg a diákmunka iránti keresletet.

A közleményben Bartkevics Anett, az euJobs HR-Group diákfoglalkoztatási üzletága, az euDiákok vezetője elmondta, hogy a megrendelőik április 7-re még csak néhány tucatnyi diákot igényeltek, ez a szám a következő nap a két és félszeresére, egy nappal később a három és félszerezése, újabb 24 óra múlva viszont már az ötszörösére nőtt.

Közölték, hogy így végül a szektornak több száz diákra volt szüksége, akiket el is tudtak helyezni.

A tanulóknak jellemzően az a feladata, hogy a szabályoknak megfelelően korlátozták az üzletekben tartózkodók számát.

Az euJobs HR-Group szerint az általuk toborzott diákok főként hétvégén, rugalmas beosztásban tudnak munkát vállalni, napi 8 órás munka mellett, a napi bérük pedig általában bruttó 8800 forint.

Forrás: MTI

#diakmunka #kiskereskedelem #ber #foglalkoztatas #koronavirus #munkaeropiac #toborzas

H I R D E T É S