blank

Berendelték a háziorvosokat kórházi munkára Szabolcsban – a kor sem számít

blank
blank

H I R D E T É S

Szabolcsban olyan rossz a helyzet, hogy a háziorvosokat korra való tekintet nélkül elkezdték berendelni kórházi munkára – írja a 444.hu.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba. Korra való tekintet nélkül. Az ok: a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban – ami úgynevezett “elsődleges járványügyi ellátóként” felel a megye koronavírusos betegeiért – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez. – írja a lap.

A megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel. A kórházban a covid-osztályon már ideirányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is dolgoznak.

Jelenleg kb. 300 koronavírusos beteget ápolnak a kórházban, a tizedük intenzív ellátást kap és 27-en lélegeztetőgépen vannak.

A lap információi szerint a kórház vezetése sem tudja, hogy meddig tarthatnak ezek a kirendelések. Azokat a háziorvosokat, akiknek a munkáltatója az önkormányzat, továbbra is a helyhatóságok fizetik majd, akinek nem volt munkaviszonya, azokat a kórház.

Forrás: 444.hu

#jarvany #egeszsegugy #haziorvosok #atvezenyles

H I R D E T É S