blank

Betett a járvány a WizzAirnek is

blank
blank

H I R D E T É S

Az előző évinek a töredékére csökkent forgalom mellett veszteséges pénzügyi évet zárt a WizzAir, most viszont beruházásokkal készül a járvány utáni helyzetben kínálkozó növekedési lehetőségek kihasználására.

A WizAir légitársaság az idén márciussal zárt pénzügyi évében 739,0 millió euró, az előző évi 2,761 milliárd eurónál 73,2 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 576 millió euró veszteséggel zárta az előző 281 millió eurós nyereséggel szemben. A légitársaság működési eredménye 182,8 millió euró veszteségbe fordult az előző pénzügyi év mérlegében elért 719,8 millió eurós többletből.

A WizzAir évében 10,2 millió utast szállított, 74,6 százalékkal kevesebbet az előző évi 40,0 milliónál. Járatainak feltöltési aránya 64,0 százalékra csökkent 93,6 százalékról. A társaság flottája viszont 137 gépre bővült 121 gépről.

Az elmúlt év a járványvédelmi korlátozások miatt az egyike volt a légiközlekedés legproblémásabb időszakainak – kommentálta a társaság éves jelentését Váradi József vezérigazgató. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a társaság minden nehézség ellenére is szilárdan kézben tudta tartani a költségstruktúráját, megőrizte forgóeszköz készleteit és megvédte mérlegének befektetésre ajánlott portfólió besorolását. A WizzAir forgalmának 75 százalékos csökkenése ellenére is meg tudta tartani alkalmazottainak a 80 százalékát.

A vezérigazgató optimista a jövőt illetően, szerinte a kialakulóban lévő trend “bizakodásra ad okot”, további alakulásának a menetét azonban “nehéz megítélni”. A társaság versenyhelyzetének a javítására fordította a figyelmét és a járvány utáni helyzetben jelentkező lehetőségek kiaknázására készül. “Hamarosan meglesz az eredménye a flotta fejlesztésére és a hálózat bővítésére az elmúlt 12 hónapban fordított beruházásoknak” – mondta.

Forrás: MTI

#legikozlekedes #jarvany #veszteseg #wizzair

H I R D E T É S