Hipster businessman commuter setting up electric bicycle in city.

Biciklivel a munkába – mától újra él az elektromos kerékpár pályázat

blank
blank

H I R D E T É S

Mától negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázata. Péntekig lehet benyújtani a pályázatokat.

A kiírás célja – a környezet védelme mellett – a munkavállalók autóhasználatának csökkentése, a kerékpáros közlekedés ösztönzése. Az első három körben mintegy 2214 darab kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, összesen 238 millió forint értékben, melyből 236 millió forint esetében már a támogatási okiratot is kiállították.

A negyedik, 1 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiírási szakaszban március 1. és 5. között lehet benyújtani a pályázatokat, amelyekről a benyújtási szakasz lezárását követően 20 munkanapon belül döntés születik. Amennyiben egy pályázat támogatásban részesül, a döntéstől számított 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül elérhetővé válik a vásárláshoz szükséges támogatási okirat.

Az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezők nyújthatnak be, személyenként maximum egy bicikli támogatására. A támogatás maximális mértéke a pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a maximum 400 ezer forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90 ezer forint, a nyomatékszenzoros kerékpárok esetében a maximum 900 ezer forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150 ezer forint.

A pályázat ötödik körében tervezetten április 5. és április 9. között lehet majd benyújtani a kérelmeket.

Forrás: ITM

#palyazat #elektromoskerekpar #munka #tamogatas

H I R D E T É S