blank

Bővült az utazási kedvezményre jogosultak köre

blank
blank

H I R D E T É S

Mától az egészségügyi dolgozók és a védekezésben részt vevő hallgatók mellett a szociális szféra munkatársai is ingyen használhatják a tömegközlekedési eszközöket.

A szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, illetve hálózatnál dolgozók, a közigazgatási dolgozók, a katonák és más honvédelmi feladatot ellátó személyek, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatalos állományába tartozók, valamint más, a „veszélyhelyzettel összefüggő, a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat ellátó” személyek is ingyen utazhatnak.

A rendelet a mai naptól érvényes, azt a munkáltató által kiállított igazolással lehet igénybe venni.

Tovább érvényesek a decemberi bérletek

Január 7-én éjfélig lehet utazni az idei december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel a MÁV-Start és a Volánbusz járatain. A szolgáltatók azt kérik, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerüléséért az utasok vegyék igénybe a jegykiadó automatákat és a MÁV-applikációt. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható – tették hozzá. A Volánbusz menetjegyeit és bérleteit elővételben, online és mobilon is kényelmesen meg lehet vásárolni.

Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Forrás: MTI, Magyar Közlöny

#tomegkozlekedes #ingyenesutazas #jarvany #kedvezmeny

H I R D E T É S