blank

Bruttó 300 ezer és 1 millió forint közötti fizetések – továbbra is keresettek a logisztikai szakemberek

blank
blank

H I R D E T É S

Bár a logisztika is megérezte a gazdaság tavaly tavaszi leállását, őszre magára talált az iparág és fokozatosan nőtt a munkaerő-igény. Az  Állásportál.hu oldal alkategóriái közül most a legtöbb hirdetés raktározásban van, majd a szállítmányozás  és a beszerzés következik.

A Hays Hungary személyzeti tanácsadó készítői szerint a magyarországi gyártó szektor bővül, így idén még több logisztikai szakemberre lesz szükség. A szakmán belül egyre fontosabbak  az intelligens megoldások, és persze  a gyártási költségek csökkentése is. A műszaki beszerzés továbbra is a logisztika legdinamikusabban fejlődő területe – írja a HRPortal.hu.

 A vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a projekt alapú beszerzésre, a kategóriák egyre specifikusabbak, a vállalatok a minél több kategóriában szerzett tapasztalatot keresik. A Hays partnereinél a leggyakoribb elvárás az ártárgyaláson szerzett tapasztalat, a stratégiai gondolkodás, a kommunikáció és az idegennyelv-tudás. Utóbbinál az angoltudás szinte kötelező, a német mellé előny.

Ami a kereseteket illeti :  a logisztikai-, az ellátásilánc-, és a beszerzési vezetők már bruttó 1 millió forint feletti alapfizetésre számíthatnak, majdnem ennyit keresnek  és a szállítmányozási vezetők. Egy-egy terület szakemberei, például logisztikai vagy raktári folyamat szakértői vagy csoportvezetők  bére az 500-700 ezer forint közötti kategóriában mozog.    

Alsó illetve kezdő szinteken – koordinátori, adminisztrátori, munkakörökben – bruttó 300-400 ezer forintot lehet keresni. Mivel az összeállítást készítő Hays Hungary ügyfelei jellemzően külföldi hátterű cégek, így ezekben a pozíciókban is elvárás a nyelvtudás.

#logisztika #fizetesek #gazdasag #munkaeropiac #karrier #palyavalasztas

H I R D E T É S