blank

Budapesten tesztelik az iskolai dolgozókat – holland eszközt vásároltak

blank
blank

H I R D E T É S

Tesztelik az iskolai dolgozókat Budapesten. Az intenzív programban a fővárosi önkormányzat százezer holland antigén gyorstesztet vásárol, ebből ötvenezret a budapesti közoktatásban dolgozóknak szánnak, a tesztek másik felét lakosságarányosan osztják szét a kerületi önkormányzatok között.

Van olyan önkormányzat, amely az óvodai, bölcsődei dolgozók tesztelését is tervezi, máshol az egészségügyi dolgozókat szűrnék, és olyan kerületről is tudnak, ahol a biztosított mennyiségen felül saját forrásból is szeretnének beszerezni további teszteket a lakosságnak. – írja a 24.hu.

Az átfertőzöttségről is képet adhat az intenzív tesztelés. Az önkéntes programtól azt is várják, hogy pontosabb kép legyen arról, mekkora a baj Budapesten.

A tesztből minden iskolai dolgozónak jut. A beszerzés folyamatosan zajlik majd, a jelenlegi számítások szerint november végén érkezik meg 25 ezer darab, majd utána hetente-kéthetente újabb 25 ezer. Továbbá dolgoznak azon is, hogy a téli szünet után újabb tesztelési kört tudjanak biztosítani az oktatási intézmények dolgozóinak. – írja a portál.

Az antigén gyorstesztek beszerzésére a Fővárosi Önkormányzat szerződik a holland gyártó magyarországi forgalmazójával, és együttműködési megállapodást köt a kerületi önkormányzatokkal. Így nagyjából három hét múlva az első teszteket már el is végezhetik.

Forrás: 24.hu

#koronateszt #pedagogusok #egeszsegugy #iskolaidolgozok

H I R D E T É S