Hacker hacking the server in the dark room

Csalók kínálják pénzért a KarrierM állásportál ingyenes szolgáltatásait

blank
blank

H I R D E T É S

Csalók kínálják pénzért a KarrierM állásportál ingyenes szolgáltatásait – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A tavaly decemberben elindított KarrierM állásportál díjmentesen, professzionális keretek között teszi lehetővé az üres álláshelyek meghirdetését, az alkalmas jelöltek megszólítását és előszűrését. A weboldal nevével újabban visszaélők jellemzően telefonon bejelentkezve térítési díj ellenében kínálják az oldal szolgáltatásait. Az üzemeltető OFA Nonprofit Kft. megkezdte az ügy alapos kivizsgálását, és megteszi a szükséges jogi lépéseket – írják a közleményben.

Kifejtik, hogy a KarrierM munkatársai minden esetben ellenőrzik a feltöltött profilokat és az állásajánlatokat, így garantálva, hogy csak valós hirdetések, létező cégek és személyek szerepeljenek az oldalon. Az alapvető jellemzőkön (iskolai végzettség, keresett munkakör stb.) túl nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és kulcskompetenciákra is – írják a közleményben.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a projektet működtető OFA Nonprofit Kft. arra kéri az álláskeresőket és a munkáltatókat, hogy ne dőljenek be az állásportál szolgáltatásait pénzért kínáló szélhámosoknak – tájékoztatott az ITM.

Forrás: MTI

#allasportal #munkaeropiac # gazdasag

H I R D E T É S