blank

Csúcskórház igazgatókat keresnek – az új munkaszerződéseket már ők kötik meg januártól

blank
blank

H I R D E T É S

Negyven kiemelt kórház élére keres vezetőt a kormány. Januárban nemcsak új törvény, de rendszerátalakítás is lesz az egészségügyben. Az új vezetőkhöz tartoznának a régiók kórházai, rendelőintézetei, alapellátói is. – számol be a Népszava.

A lap információi szerint az új egészségügyi rendszer mintegy 40 „csúcsvezetőjét” keresi Pintér Sándor belügyminiszter. Az új vezetők felelnének az egyes területek egészségügyi ellátásáért. Hozzájuk tartozna a régió többi kórháza, rendelőintézete, alapellátója is. A csúcsvezetők várhatóan január előtt hivatalba lépnek, ők kötnék meg a jogállási törvényben előírt új munkaszerződéseket az állami szolgálatban maradó dolgozókkal.

Az új törvény értelmében január elsejétől az állami, önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál csak úgynevezett „egészségügyi szolgálati jogviszonyban” dolgozhatnak az emberek. A jövőben mellékállás csakis a munkaadó előzetes engedélyével vállalható. A jogszabály értelmében az egészségügyi dolgozók évente kétszer átvezényelhetők bármely olyan szolgálati helyre, ahol a munkaadójuknak szüksége van rájuk.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy az új rendszerben mi lesz a jelenlegi, határozott időre kinevezett főigazgatók feladata.

Az új vezetők kiválasztását segíti majd az a minap bejelentett bizottság, amelybe meghívást kapott Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke mellett Oberfrank Ferenc, az Magyar Tudományos Akadémia Titkárság köztestületi igazgatója, Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, az országos kórházfőparancsnok helyettese, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, és Müller Cecília országos tiszti főorvos is. Kincses Gyula nem vállalta a felkérést.

Forrás: nepszava.hu

#egeszsegugyirendszer #torveny #korhazigazgato

H I R D E T É S