blank

Debrecen: Nincs szabad orvosválasztás, amíg nem tisztázott a hálapénz ügye

blank
blank

H I R D E T É S

Felfüggesztik a választott orvossal történő szülést, amíg nem lesz átlátható a hálapénz nélküli rendszer – döntöttek a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika dolgozói.

Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény értelmében január 1-től büntetendővé válik mind a hálapénz elfogadása, mind annak felajánlása. A hálapénz kivezetése érdekében 2021. január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően – írja Facebook oldalán a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika. Ezek egyik eleme, hogy a „fogadott” orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni.

Hangsúlyozzák, hogy nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének az utasításáról van szó, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntéséről. Megjegyzik, amint átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki, úgy természetesen ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

#egeszsegugy #halapenz #szolgalatijogviszony

H I R D E T É S