blank

Decemberben korábban érkezik a nyugdíj

blank
blank

H I R D E T É S

Decemberben korábban, jövő szombat előtt érkeznek az érintettekhez a nyugdíjszerű ellátások és a nyugdíj – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A havi ellátást a bankszámlákra minden hónap 12-én utalják, decemberben a karácsony miatt viszont már a napokban megkapják nyugdíjasok.

Januártól a nyugdíj összege három százalékkal magasabb lesz, egy átlagos összegű ellátásban részesülő nyugdíjas ezzel – az egy embernek folyósított valamennyi ellátást figyelembe véve – 4300 forinttal kap majd többet havonta, ami éves szinten 51 600 forintot jelent.

2021-től négy ütemben elkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, februárjában a havi ellátás egyheti összegét vehetik kézhez a nyugdíjasok.

Az ellátást az öregségi nyugdíjasok, a hozzátartozói nyugellátásban, a rokkantsági járadékban és egyéb, a kormányhatározatban felsorolt ellátásban részesülők kapják. Az intézkedés 2,56 millió embert érint.

2021 februárjában egy heti plusz járadékot kapnak a nyugdíjasok, 2022 februárjában plusz két hetet, 2023 februárjában plusz három hetet, majd 2024 februárjától már fixen a plusz egy havi nyugdíjat folyósítják.

Forrás: MTI

#nyugdij #ellatas #rokkantsaginyugdij

H I R D E T É S