blank

Digitális erősítést a belföldi turizmusnak!

blank
blank

H I R D E T É S

Utazás- és rendezvényszervezők, szállásadók, vendéglátók, valamint számos érdekképviselet részvételével megalakult a Digitális Turizmus Szövetség. A szervezet az informatika, infokommunkáció és a turizmus-vendéglátás együttműködését szorgalmazza, mivel más ágazatokhoz képest gyenge a belföldi idegenforgalom digitális felkészültsége.

A közlemény szerint az idegenforgalmi piacot ma már utazási blogok és internetes megosztások formálják, az utazási szokások átalakultak, a foglalási rendszerek átkerültek a virtuális térbe, elterjedtek az online fizetési megoldások. Digitális átalakulásra azért is szükség van, mert hozzájárul a hatékony teljesítményméréshez, a működési költségek csökkentéséhez is – áll a szervezet közleményében.

A szövetség cselekvési akcióterv kidolgozását ígéri, emellett tájékoztatási és képzési rendszerek létrehozását sürgeti, és olyan támogatásokat szeretne uniós és költségvetési forrásból, amelyek javítják az érintett vállalkozások digitális fejlettségét. A kezdeményezéshez minden belföldi és külhoni gazdasági és szakmai szervezet csatlakozhat.

A DTSZ vezetőségében az alapítók mellett a Hungexpo, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is képviselteti magát.

#turizmus #vendeglatoipar #informatika #infokommunkacio

H I R D E T É S