blank

Drágák a mobilcsomagok de átláthatatlanok – ezért nem váltunk

blank
blank

H I R D E T É S

Majdnem minden ötödik magyar elégedetlen a mobiltarifa-csomagjával, a mobilcsomagok átláthatatlansága miatt azonban mégsem váltanak. Emiatt sok esetben az ügyfelek éves szinten akár több tízezer forinttal többet fizetnek, mint amennyit valójában fizetniük kéne – derült ki a magyar BillKiller startup friss, reprezentatív kutatásából, melyről az Origo ír.

A kutatás szerint az ügyfelek 35 százaléka ezért nem vált, 23 százalék úgy gondolja, hogy más szolgáltatóknál sem kapna jobb ajánlatot, a válaszadók valamivel több mint ötödét, 22 százalékot pedig az ügyintézés nehézkessége tántorít el. A nyilvánosság  hiánya elsősorban a 60 év felettieknél jelenti a legnagyobb problémát.

Mint a felmérésből kiderült : a fogyasztók kétharmada nem is figyeli aktívan a szolgáltatók ajánlatait és nem is vált gyakran; csupán 5 százalék az, aki folyamatosan tájékozódik, és az új ajánlatok függvényében gyakran vált is új mobilcsomagra.

Egyébként az ügyfelek főként a havidíj összegét veszik figyelembe a váltásnál, a válaszadók közel háromnegyede jelölte meg ezt döntési szempontként. De az ingyen vagy kedvezményesen hívható számok, illetve a korlátlan telefonbeszélgetés és/vagy adatforgalom is dobogós helyen áll (43-43 százalék) a mérlegelendő szempontok között, főleg a fiatalabb, 18-39 éves korosztály körében.

#telekommunkacio #mobil #dijcsomag

H I R D E T É S