blank

Dübörög a turistaszezon – több a foglalás mint a járvány előtt

blank
blank

H I R D E T É S

Megjött a magyarok utazási kedve, ezért most jóval többen fordulnak az utazási irodákhoz, mint a pandémia előtt. Az idei nyári szezonban is sokan érdeklődtek a külföldi utazások iránt az irodákban: a szezon közeledtével egyre többen kértek ajánlatot, és foglalták le a nyaralásukat.

A legnépszerűbb úti célok nem változtak: a legtöbben Horvátországba, Törökországba és Görögországba foglaltak utakat. Olaszország, Spanyolország, Egyiptom és Tunézia népszerűsége sem csökkent, és ismét nagy az érdeklődés a tengeri hajóutak iránt. Jellemzően 8 nap, 7 éjszakás utakat választanak a külföldre utazók, és charter-repülőjáratokkal szervezett utazásokat keresnek – nyilatkozta a Világgazdaságnak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője.

Az utazási irodák idén a 2019-es charterkapacitásaik egyharmadát üzemeltetik, emiatt a járatok hamar betelnek. Bár a nyári időszakban még főként a tengerparti nyaralások a népszerűek, korlátozott számban autóbuszos körutazások is indulnak, a repülőgépes és autóbuszos körutazások fellendülésére ősszel számít a szövetség.

A szakemberek bíznak abban, hogy a szezon tovább tart, akár az utószezon is erősebb lehet az idén, bár a családdal utazók esetében meghatározó az iskolaév kezdete. Az utazási irodák abban reménykednek, hogy az utazások száma jövőre már megközelítheti a 2019-es szintet. A KSH adatai szerint egyébként az idei első negyedévében a magyarok kétmillió alkalommal utaztak külföldre, 55 százalékkal kevesebbszer, mint a járvány által sújtott egy évvel korábbi időszakban.

#nyaralas #ujranyitas

H I R D E T É S