blank

EESZT – tudnivalók a védettségi igazolvány mobil-applikációjáról

blank
blank

H I R D E T É S

Elektronikus applikációval, a mobiltelefonjával is igazolhatja néhány napon belül védettségét az, aki megkapta az oltást. Az androidos illetve iOS-es alkalmazás az érintett azonosítását követően az oltott nevét, az érintett taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg.

A Koronavírus Sajtóközpont Magyar Nemzetnek adott tájékoztatása szerint a néhány napon belül letölthető applikációt az első használat során regisztrálni kell. Ehhez elsőként be kell lépni az EESZT lakossági portáljára KAÜ-azonosítással (ügyfélkapu, e-személyiigazolvány, telefonos azonosítás), ahol a regisztráció néhány lépését elvégezve az alkalmazás használatra kész.

A regisztráció során továbbá meg kell adni egy hatjegyű PIN-kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához csak ezt a PIN-kódot kell használni. Amennyiben a felhasználó a kóddal belép – megfelelő oltás estén megjelennek az arról szóló információk, az adatok hitelesítése pedig QR-kóddal történik

Mind a plasztikkártya, mind a mobilapplikáció alkalmas lesz az oltás tényének az igazolására, de a korábbi betegségből eredő védettséget csak a plasztikkártya jelzi, abban az esetben pedig, ha az állampolgár egyáltalán nem rendelkezik védőoltással, úgy az alkalmazás egyértelműen jelzi majd annak hiányát.

#oltas #vakcinakartya #applikacio #utazas

H I R D E T É S