blank

Egészség és munkabiztonság – erről szeretnének többet tudni az alkalmazottak

blank
blank

H I R D E T É S

Az alkalmazottak elsősorban állásbiztonsági és egészségügyi kérdésekben igénylik a tájékoztatást a munkáltatójuktól, míg a vezetők nem lettek sokkal kommunikatívabbak az utóbbi időszakban – számol be az Opinio piackutató felméréséról az Adó Online.

Az Opinio piackutató 1100 főt vizsgált. A megkérdezettek 16 és 59 év közöttiek voltak.

Igény van a tájékoztatásra

A válaszadók csaknem kétharmada igényli, hogy a munkahelye tájékoztassa őt a kialakult helyzetről. A legfontosabbnak az egészségügyi intézkedésekkel kapcsolatos híreket tartják, utána az állásuk biztonsága következik. Mindkét területen az életkorral és a végzettséggel együtt nő az érdeklődés is. Meglepő módon a szervezet üzleti kilátásairól szóló rendszeres hírekre a munkavállalók 6 százaléka kíváncsi.

A megkérdezettek 81 százaléka érzi korrektnek a cégektől kapott információkat, a többiek azonban semmit, vagy hiteltelen tájékoztatást kapnak a munkáltatójuktól. – írja a portál.

A vezetőkkel kapcsolatban a válaszadók fele azt válaszolta, hogy a főnökük kontroll alatt tartja az eseményeket, ugyanakkor a megszólítottak 60 százaléka úgy látja, a cégvezetéstől változatlan vagy éppen csökkenő mértékű személyes belső tájékoztatást kapnak, pedig információt várnak az egészségügyi kérdésekben és az állásbiztonsággal kapcsolatban.

A vezetők emberileg mérettetnek meg igazán

A vezető iránti bizalom feltétele az „emberi tényező”, például a korrektség, az elkövetett hibák elismerése, az empátia, a nyitottság, valamint a gyors és hatékony intézkedések. – derül ki a kutatásból.

Érdekes eredmény, hogy a 16-59 közötti korosztályt nemigen érdekli a vírus. A megkérdezettek kétharmada csak annyira figyeli a járvánnyal kapcsolatos fejleményeket, mint bármi mást. A megkérdezettek negyede gyakorlatilag nem is követi a koronavírussal kapcsolatos híreket. Megbízható hírforrásnak minősülnek az orvosok, a szakemberek, valamint az egészségügyi intézmények. Őket követik hitelességben a nemzetközi portálok, külföldi források. A személyes ismerősök szavai iránt minden ötödik magyar van bizalommal. A politikusokat a megkérdezettek 3 százaléka tartja csak megbízható hírforrásnak.

 Forrás: Adó Online

Ön szerint mitől válik megbízhatóvá egy vezető? Kíváncsiak vagyunk a véleményére.

#kommunikacio #cegvezeto #kutatas #munkabiztonsag #egeszseg #koronavirus

H I R D E T É S