blank

Egészségügyi akciószövetség az új törvénnyel szemben

blank
blank

H I R D E T É S

Közös akciószövetséget hozott létre több szakszervezet Összefogás az Egészségügyért néven az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen.

Az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény nem csupán az egészségügyben dolgozók életére, hanem a teljes társadalomra hat, mert következményeként ellehetetlenülhet az ellátás, és mindez egy világjárvánnyal súlyosbítva akár emberéletekbe is kerülhet. – írják közleményükben.

“Az egészségügyi ágazatban súlyos bizalmi válság alakult ki. Az életünket, személyes mozgásterünket nemcsak a járvány, hanem a megkérdezésünk nélkül, sebtében megalkotott törvény is veszélyezteti” – emelték ki.

Az akciószövetség célja az érintettek széles körének elfogadásán alapuló, előzetesen társadalmi vitára bocsátott, alapjaiban új törvény vagy törvénymódosítások elfogadtatása, mely a jelenlegi szabályozásnál átláthatóbb, és nem érintheti hátrányosan az egészségügyi munkavállalókat.

Az akciószövetség tagjai az általuk képviselt munkavállalók számára hivatkozva tárgyalásokat kezdeményeznek a kormányzattal, amelyek sikertelensége esetén a nyomásgyakorlás jogállamiság által biztosított eszközeihez fognak folyamodni – figyelmeztettek a közleményben.

A közös kommünikét a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyar Orvosok Szakszervezete, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége és az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége jegyzi.

Forrás: MTI

#egeszsegugy #szakszervezet #munkavallalok #törveny #szolgalatijogviszony

H I R D E T É S