blank

Egyetemista önkénteseket várnak a védekezéshez

blank
blank

H I R D E T É S

A Szegedi Tudományegyetem csaknem ötszáz hallgatója jelentkezett a járvány elleni védekezést segítő munkára, szűrési, betegellátási, szállítási vagy adminisztrációs feladatok ellátására – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Az egyetem az Országos Mentőszolgálat terheinek csökkentése érdekében a mintavételekben való közreműködésre a III., IV., V. és VI. éves orvostanhallgatók jelentkezését várja. Más egészségügyi hallgatókra is számítanak védekezésben, s azok is jelentkezhetnek, akik nem ilyen karokon tanulnak, őket adminisztrációs és szállítási feladatokban való önkéntes részvételre kérik. Eddig 470 egyetemi hallgató jelezte részvételi szándékát.

A mentőszolgálat által végzett tesztelés segítésére már 211 egészségtudományi képzésben résztvevő hallgató jelentkezett, a konténeres szűrőállomások munkálataiban hatan vennének részt. Az egyetemi klinikákon ápolt fertőzöttek ellátásában 129-en szeretnének közreműködni, a nem egészségügyi karon tanuló hallgatók közül eddig 124-en jelezték, hogy az adminisztrációs és szállítási feladatokban részt vállalnának.

A hallgatók egyelőre két héten át segítik az OMSZ munkáját, és speciális képzésen is részt vesznek az önkéntesek. A feladatok ellátáshoz szükséges védőfelszerelést a mentőszolgálat biztosítja számukra, valamint, ha nem lakóhelyükön végzik a munkát, akkor szállást és napi háromszori étkezést is kapnak.

A sikeres védekezéshez nélkülözhetetlen a hallgatók önkéntes munkája, ezért továbbra is várják a diákok jelentkezését. Ez az időszak igazolt távollétnek számít.

Forrás: MTI

#jarvany #orvostanhallgatok #onkentesmunka #mentoszolgalat

H I R D E T É S