blank

Bizakodóak a hazai nagyvállalatok

blank
blank

H I R D E T É S

Az árbevétel és a nyereség vonatkozásában is növekedésre számítanak a következő egy évben a hazai cégek. A kedvező kilátások mögött az áll, hogy a vállalkozások az export növekedését várják, és nem okoz nekik problémát a gyenge forint.

A K&H nagyvállalati növekedési index kutatása alapján – ami a 2 milliárd forint feletti árbevételű, nem állami cégek egyéves várakozásait vizsgálja – a cégek az árbevétel 2,3 és a profit 1 százalékos növekedését várják a következő egy évben. Bár a válaszadók közül kissé kevesebben kalkulálnak az árbevétel (29%) és a profit (19%) emelkedésével, mint az első negyedévben (40% és 27%), jóval többen számítanak pozitív változásra, mint csökkenésre.

Az exportra is termelő cégek összességében 2,5 százalékos bevételnövekedéssel számolnak a következő egy évben. 30 százalékuk várja a külföldi piacokról érkező bevételének emelkedését.

Az optimista várakozások leginkább abban mutatkoznak meg, hogy a megkérdezettek mindössze 3 százaléka várja az árbevétel, és csak 4 százalék a profit visszaesését. „A vállalatok pénzügyi várakozásaiban már egyáltalán nem látszik az a borúlátás, amit a vírus okozott” – nyilatkozta a K&H Üzleti ügyfelek divízió vezetője az mmonline.hu-nak. „Bár az előző negyedévhez képest csökkent az optimizmus, a mutatók ismét a járvány előtti időket idézik” – fűzte hozzá a szakértő.

Fotó: Envato

#konjunktura #felmeres #gazdasag #export

H I R D E T É S