blank

Egyre több cég válik meg üzletrészétől anyagi okokból

blank
blank

H I R D E T É S

A világszerte 1040 nemzetközi felsővezető megkérdezésével készített 2021 Global Corporate Divestment Study, eredményei szerint tízből nyolc döntéshozónak csak a tervezett áron alul sikerült megválnia üzleti érdekeltségétől a legutóbbi tranzakciója során.

A tanulmány alapján az üzleti vezetők több mint fele (56 százalék) két éven belül értékesítené valamely érdekeltségét, kihasználva az élénk piacot.

A folyamatosan változó technológiai környezet közvetlen hatással van szinte minden vállalati szereplő tranzakciós terveire. A fenntarthatósági  szempontok is kiemelt tényezőnek számítanak a tranzakcióknál a megkérdezett eladók közel fele  szerint. Az EY elemzése szerint a tranzakciók összértéke a pandémia ellenére is nőtt 2020-ban az előző évi értékekhez képest. Ebben a vállalatok portfoliótisztítási törekvései mellett a tulajdonrész-vásárlások finanszírozására szolgáló források elérhetősége is közrejátszott.

Vaszari Péter, az EY stratégiai és tranzakciós tanácsadás üzletágának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy Magyarország ma a finanszírozási lehetőségek különösen széles skáláját kínálja azoknak a kkv-knak és nagyvállalatoknak egyaránt, amelyek így kívánnak megerősödni, illetve terjeszkedni, akár az országon belül, akár a régióban. Szerinte a globális pénzügyi válságból a vállalatok megtanulták, hogy az időszakos visszaesés ideális lehetőséget kínálhat olyan minőségi eszközök megszerzésére, amelyek gyorsabb növekedést eredményezhetnek a fellendülés során.

#gazdasag #kkv finanszirozas #technologia #fenntarthatosag

H I R D E T É S