Female Traffic Police Officer Taking Photos On Mobile Phone At Road Traffic Accident

Elegük van a rendvédelmi dolgozóknak – akár a pályát is elhagynák

blank
blank

H I R D E T É S

A belügyi dolgozók közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné. A többség úgy érzi, hogy a járandóságok nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak a dolgozóktól. Egyebek mellett ez derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből. Az egyeztetést nem a nyilvánosság előtt kívánják lefolytatni. – derült ki az ATV Híradójából.

Több belügyi szakszervezet közös elégedettségi kérdőívére a válaszadók 70 százaléka írta azt, hogy a pálya elhagyásán gondolkodik. Majdnem 75 százalék úgy vélte, hogy kihasználják a dolgozókat, nem ellentételezik a fokozott igénybevételt.

A felmérésből kiderül, hogy a rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási alkalmazottak 98 százaléka szeretné a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását, az ígéretek betartását, a szociális juttatások és a kiégést okozó körülmények rendezését. Az eredményeket is tartalmazó levelet Pintér Sándor belügyminiszternek is eljuttatták.  

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a tiszthelyettesi képzés leépülése mutatja leginkább a rendőr szakma presztízsvesztését. Az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony.

A tárca a televíziónak azt nyilatkozta, az egyeztetéseket, megbeszéléseket korábban sem a nyilvánosság előtt folytatták, a jövőben is ezt a gyakorlatot követik.

atv.hu

#rendvedelem #szakszervezet #felmeres #nyugdij #juttatas #fluktuacio

H I R D E T É S