blank

Elengedné az iparűzési adót a kamara – ez jelenti a települési bevételek nagyjából 80 százalékát

blank
blank

H I R D E T É S

Az iparűzési adó elengedésére és az önkormányzati hatáskörbe tartozó többi adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László. A kamara elnöke több nyilatkozatában elmondta: a könnyítés a teljes kis- és középvállalkozói szektorra érvényes lenne 2020-ra és 2021-re egyaránt.

A mikro-, kis- és középvállalkozói szektorban az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Parragh László.

A kamara az adónem teljes elengedését javasolja a kormánynak. A 2020-ban már befizetett feltöltési kötelezettségekre is vonatkozik a javaslat, így ezek „lelakhatóvá” válnának a jövőben, mivel nem társul majd hozzájuk adófizetési kötelezettség. Ha a kormány egyetért a javaslattal, a vállalkozások mintegy 97 százaléka kapna komoly segítséget a járvány okozta károk mérséklésére, így a munkahelyek megmentésére. – írja a lap.

Befagyasztanák emellett az önkormányzati adónemeket, így az ingatlanadót, az idegenforgalmi adót, az építményadót, valamint a kommunális adót.

Fideszes városvezetők is elutasítják és nem veszik komolyan Parragh ötletét. A 3200 magyar önkormányzat mindegyikét megoldhatatlan helyzetbe hozná, ha felfüggesztenék a cégek iparűzési adó befizetési kötelezettségét. – írta korábban a Népszava.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: Magyar Nemzet, Népszava

#ado #onkormanyzatok #vallalkozok #munkahely

H I R D E T É S