blank

Elhalasztották az egészségügyi dolgozók beoltásának határidejét

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány megfékezése és a betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak kötelező a védőoltás felvétele – az erről szóló kormányrendelet még júliusban jelent meg. A határidő szeptember 1. volt. Egy tegnap este megjelent kormányrendelet azonban kitolta ezt a határidőt szeptember 15-ig.

Az egészségügyi dolgozók kötelező oltását a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is támogatta, és azt az Országos Kórházi Főigazgatóság is indokoltnak tartja mind az ágazatban dolgozók, mind a betegek és a hozzátartozóik egészségének védelme érdekében.

A védőoltás felvétele minden egészségügyi dolgozónak kötelező (beleértve az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban, a kórházakban, a mentőknél, a gyógyszerellátásban, a diagnosztikában foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat, a betegszállítókat, és a magán egészségügyi szolgáltató által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókat is).

Emellett az oltás kötelező mind az egészségügyi ellátást nyújtó szociális intézmények dolgozóinak, mind a szociális intézményekben egészségügyi ellátást nyújtó dolgozóknak (pl. idősotthonba bejáró orvosoknak).

A egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és a határidő után meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

Fotó: Envato

#egeszsegugy #jarvany #oltas

H I R D E T É S