Construction workers repairing a sidewalk. Maintenance concept

Elítéltek egy műszaki ellenőrt Debrecenben

blank
blank

H I R D E T É S

Jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki egy debreceni mélygarázs építésénél műszaki ellenőrként észlelte a kivitelezési munkálatok hiányosságait, azonban erről nem értesítette megbízóját – tájékoztatott a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A táblabíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A férfi 2016-ban az építtetővel kötött megbízási szerződés alapján műszaki ellenőri feladatokat látott el egy debreceni építkezésen, ahol az építési területtel határos ingatlan partfalának megtámasztására szolgáló cölöpsort kiviteli terv és a férfi értesítése nélkül építtette fel az építésvezető.

Miután a vádlott tudomást szerzett a szakszerűtlen kivitelezési munkálatról, a rá vonatkozó foglalkozási szabályt megszegve, nem értesítette a megbízóját. Ez a mulasztása is közrehatott abban, hogy az oszlopsor később ledőlt, és a megtámasztás nélkül maradt szomszédos ház egy része összeomlott. A fal leomlásakor az épületben ketten tartózkodtak; nem sérültek meg, életük és testi épségük azonban közvetlen veszélybe került.

Forrás: MTI

#jog #munkavedelem #birosag

H I R D E T É S