blank

Elkeseredtek a BKV-s járművezetők – az operatív törzstől kérnek segítséget

blank
blank

H I R D E T É S

Figyelemfelkeltő aláírásgyűjtésbe kezdtek a BKV-s járművezetők, az operatív törzstől kérnek sürgősen védelmet a járvány ellen.  A szakszervezetek ugyanis hetek óta hiába kérik az illetékesektől a legfontosabb intézkedések bevezetését, egyebek között a tavasszal jól bevált elsőajtós fel- és leszállás felfüggesztését, a sofőrök kordonnal való védelmét, valamint az állandó maszkviselési kötelezettség alóli felmentését, ezekből mostanáig semmi nem valósult meg. – írja a Pénzcentrum.

Nem kapnak kellő védelmet az egyre erősödő járványban – írja közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amely a dolgozói megmozdulás élére állt. Az EKSZ a cégnél működő több szakszervezettel közösen hiába kéri, sőt követeli hetek óta a BKV vezetésétől és a szolgáltatás megrendelőjétől – Budapesti Közlekedési Központ -, valamint a tulajdonostól, a Fővárosi Önkormányzattól is, hogy ismét vezessék be a fővárosi közösségi közlekedésben a járvány első hullámában bevált biztonsági intézkedéseket, a legfontosabbakat mostanáig sem teljesítették. Az EKSZ most az operatív törzstől kér segítséget. – írja a portál.

A munkavállalók az egészségük érdekében mindössze azt kérik az illetékesektől, hogy ismételjék meg a korábbi intézkedéseket. Ezek közül a legfontosabbak: az elsőajtós fel- és leszállás felfüggesztése, a sofőrülés kordonnal való elválasztás az utastértől, s a fedélzeti jegyértékesítés szüneteltetése a fővároshoz hasonlóan a budapesti agglomerációs járatokon, valamint az önálló városi közlekedést üzemeltető vidéki települések közül azokon, ahol van lehetőség az előzetes jegyvásárlásra is.

A szolgáltató mindössze egy matricán kéri az utasokat, hogy lehetőleg ne menjenek a sofőrülés közelébe. Ezt a legtöbb utas figyelmen kívül hagyja – panaszolják a járművezetők.

A szakszervezet hetek óta szorgalmazza azt is, hogy a kötelező maszkviselés alól kapjanak felmentést a járművezetők. Erre főként a közlekedésbiztonság a magyarázat.

Az EKSZ elnöke határozottan állítja, nem lehet tovább halogatni a járművezetők biztonságát garantáló intézkedéseket, s mivel úgy tűnik, cégen belülről nem kapnak segítséget, az operatív törzstől kérnek intézkedést. A szakszervezet a segítségkérő levélhez csatolni fogja a járművezetők egyenként aláírt kérését is.

Forrás: Pénzcentrum

#tomegkozlekedes #peticio #maszk #munkahelyibiztonsag #koronavirus #BKV #operativtorzs

H I R D E T É S