blank

Elkezdődött a 21. Educatio – a nagy szakkiállítás idén online térben zajlik

blank
blank

H I R D E T É S

Szinte az összes felsőoktatási intézményről egyidőben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között. A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 51 felsőoktatási intézményről szerezhetnek be információkat az érdeklődők. A felvételi jelentkezési határidő február 15.

A magyar felsőoktatás intézményei a világjárvány idején bizonyságot tettek rugalmas alkalmazkodóképességükről – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a program megnyitóján.

Bódis József az idén online megrendezett szakkiállítás megnyitóján kiemelte: a felsőoktatási intézmények a távolléti, digitális oktatásra átállás, az eredményesen lebonyolított felvételi és pótfelvételi eljárás után biztonságosan kezdték az új tanévet is.

A kiállításon a gimnáziumok, szakképző intézmények diákjai közel 100 kiállító kínálatát ismerhetik meg. Az idén rendhagyó módon megrendezett kiállítás szervezői törekedtek arra, hogy diákbarát legyen a rendezvény, és az interaktivitás mellett a személyes beszélgetésekre is lesz lehetőség az online térben.

A képzők célja, hogy a magyar fiatalok nemzetközi összevetésben is versenyképes tudásra tegyenek szert felsőfokú tanulmányaik végeztével, jó egyetemeken, korszerű körülmények között tanulva, értékes diplomát kaphassanak, és megbecsült hivatás birtokában állhassák meg helyüket a munkaerőpiacon.

Bódis József elmondta, folyamatosan bővítik a hazai, a külhoni és a külföldi ösztöndíjprogramok rendszerét. Egyre növekszik a külföldi hallgatók száma, és egyre többen választják a magyar hallgatók közül is a hazai idegennyelvű képzéseket. Hozzátette: a határon túli intézményeket és a külhoni diákokat intézményfejlesztésekkel, ösztöndíjprogramokkal támogatja a kormány.

Az oktatási hivatal munkatársai a kiállítás idején chatszobákban várják a diákokat, hogy bemutassák nekik a felsőoktatási eljárást, a pontszámítást, tájékoztassák őket a diplomás pályakövetés rendszeréről, a diplomások elhelyezkedési mintázatáról, illetve a bérekről.

Az OH és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. közös konferenciája 23-ig látogatható https://www.educatioexpo.hu/oldalon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI

#felsooktatas #educatio #szakkiallitas #munkaeropiac

H I R D E T É S