Mature accountant

Elöregedőben a könyvelő szakma – lesz-e egyáltalán szükség rájuk a jövőben?

blank
blank

H I R D E T É S

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete és az Egzatik Szakkiadó Kft. kutatásában résztvevő könyvelők közel egyharmada tervezi, hogy már rövid távon felhagy tevékenységével. Az eddig megkérdezettek negyede az életkora, 7 százaléka pedig a megnövekedett, új típusú feladatok miatt hagyná abba munkáját.

A könyvelői szakma elismertségének, anyagi megbecsülésének folyamatos csökkenése, a NAV irányába történő egyirányú adminisztrációs elvárások folyamatos növekedése is hozzájárulnak az elégedetlenséghez, illetve általánossá vált az a vélekedés is, amely szerint a jövőben már nem lesz szükség könyvelőkre. – derül ki az adatokból.

A MKOE és az Egzatik Szakkiadó az elmúlt két évben immár második alkalommal vizsgálja a „könyvelők” és a „könyveltetők” kapcsolatrendszerét hazánkban. Az eredmények alapján úgy vélik, ha meg akarják előzni a pályaelhagyást, mielőbbi lépések szükségesek a könyvelők adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében.  Megoldásként szolgálhat a digitális készségek fejlesztése is.

#konyveles #palyaelhagyas #karrier #kepzes #felmeres

H I R D E T É S