Hopeful female person with disability talking on mobile phone

Emberi oldal: kézzel fogható segítség a munkaerőpiacon nehéz helyzetben lévőknek

blank
blank

H I R D E T É S

Segítő kezdeményezést indított a Profession.hu Emberi oldal néven. Magyarország piacvezető állásportáljának célja, hogy elősegítse a munkaerőpiacon bármilyen okból kifolyólag hátrányos helyzetben lévő, – vagy a megváltozott álláspiaci körülmények miatt hátrányba került – csoportok integrációját, és összekösse az elhelyezkedési nehézségekbe ütköző munkavállalókat a munkáltatókkal.

Az április 7-én indult Emberi oldal kezdeményezés keretében a Profession.hu elismert szakértőket pénzügyileg támogatva, különböző hátrányos helyzetben lévő csoportoknak nyújt gyakorlati segítséget. Az állásportál rendszeres kutatásokkal vizsgálja a magyar munkaerőpiacot, a felmérések eredményei pedig egyértelműen rámutatnak, hogy bizonyos társadalmi csoportok nehezebben találnak a képességeiknek megfelelő munkát, mint mások. Ez a hátrányos helyzet egyaránt fakadhat aktuális élethelyzetükből, korukból, származásukból vagy egyéb adottságaikból. Nekik és a potenciális munkaadóiknak szól az új oldal.

„A szektor meghatározó szereplőjeként kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk a nehéz helyzetben lévőknek. Ezért mostantól rendszeres időközönként újabb és újabb, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő csoportot szólítunk majd meg, akiknek szakértők, területükön sok éves tapasztalattal rendelkező civil szervezetek anyagi támogatásával, és a témában már sikereket elért vállalatok bevonásával nyújtunk valós, kézzel fogható segítséget” – mondta el a programról Varga Balázs, a Profession.hu marketing igazgatója.

Az állásportál az Emberi oldal kampány weboldalán a program beharangozó kisfilmje már megtekinthető, és hamarosan az is kiderül, mely csoportra fókuszál elsőként, és milyen gyakorlati programmal támogatja szakmai partnereinek köszönhetően a nehéz helyzetben lévő álláskeresőket abban, hogy megtalálják új munkahelyüket – és akár életre szóló hivatásukat is.

#hr #allas #hatranyoshelyzet #allaskereses #foglalkoztatas #munkaeropiac

H I R D E T É S