blank

Emelkedik a közfoglalkoztatási és közmunkabér

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány nem vette el az iparűzési adót, annak a felét a kis- és közepes vállalkozásoknál hagyta. Olyan időszakban, amikor az egyik legfontosabb feladat a munkahelyek megőrzése, akkor a legjobb, ha a vállalkozóknál több pénz marad – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Jelezte, nyitottak arra, hogy az így kieső adóbevételről egyeztessenek az önkormányzatokkal, ellenzékiekkel is.

Gulyás kitért arra is, hogy a kormány üdvözölte, hogy a minimálbér ügyében a munkaadók és a munkavállalók között megállapodás jött létre, és így 4 százalékkal emelkedik a minimálbér, amely 167 400 forint lesz, a garantált bérminimum pedig 219 ezer forint.

Azt mondta: a Belügyminisztérium javaslatot tett a közfoglalkoztatási béremelésre.

A közmunkabér 85 ezer, a garantált közfoglalkoztatási bér pedig 110 ezer forint lesz. A közmunkabér jelenleg havonta 81  530, a garantált közfoglalkoztatási bér 106.555 forint.

A miniszter arról is beszélt, hogy a kisboltokat támogató programot indítanak, erre 45 milliárd forintot szánnak. Az elmúlt időben több kisbolt bezárásra kényszerült a legkisebb településeken, ezért most egyedi pályázati rendszerben lehetőséget adnak arra, hogy forráshoz jussanak – mondta. Hozzátette: így olyan közösségi terek jöhetnek létre, ahol postai szolgáltatás is helyet kaphat, és vény nélküli gyógyszerek forgalmazására is lehetőség lenne.

Fotó: pecsma.hu

Forrás: MTI

#kozmunkaber #kozfoglalkoztatasiber #beremeles #tamogatas

H I R D E T É S