blank

Engedélyezik a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását

blank
blank

H I R D E T É S

Orbán Viktor a mai Kormányinfón közölte, nem szerveznek kampányt a 12-16 év közöttiek oltására, a szülők hozzák meg a döntést.

Ha a szülők úgy döntenek, be akarják oltatni gyermeküket, a szokott rendben jelentkezni kell, majd az oltópontokon fel lehet venni az oltást.

A miniszterelnök arról is beszélt: akinek lejárt a második oltásra kijelölt határidő, és nem veszi fel az oltást, annak törölni fogják a védettségi igazolványát a nyilvántartásból. Ez azt jelenti, hogy az érintett el fogja veszíteni az első oltás után kiadott védettségi igazolványát és az azzal járó kedvezményeket. A kormányfő közölte, a kormány döntése értelmében jövő héttől átállnak a készenléti oltási rendre.

Az szja visszatérítésével kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: mindenki csak a ténylegesen befizetett személyi jövedelemadót kaphatja vissza 2022 elején. Vagyis a családi és egyéb kedvezménnyel csökkentett összeget lehet visszaigényelni, ha azt a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb évi 800 ezer forint (a jelenlegi 420 ezer forintos átlagbér 15%-os szja-tartalma) járhat majd vissza.

Forrás, fotó: MTI

#oltas #vakcinakartya #vedettseg

H I R D E T É S