Floor Panels Installation

Építőipari munkákat vállalva csalt ki milliókat egy baranyai vállalkozó

blank
blank

H I R D E T É S

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy baranyai vállalkozó ellen, aki építőipari munkákat vállalva, de nem teljesítve csalt ki pénzt ügyfeleitől.

A vádlott egyéni vállalkozóként nyílászárók beszerelését, gipszkartonszerelést, padlóburkolást hirdetett szórólapokon, illetve személyesen is ajánlkozott a munkák elvégzésére.

A megrendelőkkel írásbeli megállapodást kötött, ebben feltüntették az elvégzendő munkákat, a teljes ellenértéket, valamint az előleget is; utóbbi kifizetéséhez minden esetben ragaszkodott a vállalkozó.

2016 és 2019 novembere között tizenhat ügyféllel kötött szerződést, azonban a munkákat nem teljesítette. A sértetteket nem kereste, hívásaikat nem fogadta, vagy ha mégis, hitegette őket, hogy elvégzi a munkát, a késedelmet pedig valótlan okokkal indokolta.

A vállalkozó célja a sértettek megtévesztésével járó jogtalan haszonszerzés volt – közölte a vádhatóság.

Azt írták: a becsapott embereknek összesen több mint hatmillió – köztük egyik ügyfelének kétmillió – forintos kárt okozott a vádlott; őt korábban már többször elítélték hasonló jellegű bűncselekmények miatt. Jelenleg letartóztatásban van.

Forrás: MTI

#epitoipar #bunugy #vallalkozas #csalas

H I R D E T É S