blank

Feloldják a korlátozásokat az augusztus 20-i rendezvények idejére

blank
blank

H I R D E T É S

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek augusztus 20-ára. Kovács Zoltán államtitkár közölte, hogy az augusztus 20-i központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

A korlátozó intézkedések közelmúltbeli sorozatos feloldása nem érintette ugyanis az 500 fő feletti szabadtéri rendezvényeket, azokon jelenleg is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni a 18 év felettieknek.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a vonatkozó rendelet akár már ma megjelenhet. Sőt, nem csak az augusztus 20-i rendezvények idejére oldhatják fel a korlátozásokat, hanem hanem két másik szeptemberi eseményre is, a budapesti fogathajtó-Eb-re illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Az államtitkár bejelentette: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd az ünnepség, ez alatt több száz program lesz.  Az ünnepi tűzijáték rakétáit többek között  Portugáliából, Szlovéniából és Kínából importálták, és mind a mintegy 40 ezer darab rendelkezik a szükséges uniós tanúsítvánnyal. A tűzijátékot szükség esetén – például az időjárási helyzet miatt – azonnal le tudják állítani.

Fotó: Wikimedia

#korlatozas #unnepseg #tuzijatek

H I R D E T É S