blank

Felülírta a diákok nyári terveit a járvány

blank
blank

H I R D E T É S

A tavalyinál is kevesebb diák nyaral itthon vagy külföldön, inkább a barátokkal találkoznak, strandolnak vagy otthon ütik el az időt. Amit a nyáron magukra költenek, az jobbára a saját keresetükből teszik.

Az Erste Bank 18-25 év közötti diákok körében végzett felmérésében a válaszadók 64 százalékának voltak előzetes tervei a nyár eltöltésére (ez nem változott tavalyhoz képest), a legtöbben idén is strandolással és barátokkal képzelték el a nyarat: 48 és 47 százalék, igaz, tavaly még 70 százaléknak voltak hasonló tervei.

Az agrotrend.hu-n közzétett kutatásból az is látszik, hogy a fiatalok otthonülősebbekk lettek: a filmek és sorozatok otthoni nézése a múlt évinél valamivel népszerűbb lett: 2021-ben 35 százalék, 2020-ban 39 százalék számolt ezzel. A tavalyinál kevesebben is terveztek belföldi nyaralást családdal vagy barátokkal, de külföldi útban is sokkal kevesebben gondolkodtak. Idén a koncertek is sokkal kisebb arányban szerepeltek a tervek között, mint tavaly.

A megkérdezett fiatalok jellemzően maguk kívánták finanszírozni szabadidős tevékenységeiket rendszeres jövedelmükből (idén 40 százalék, tavaly 51 százalék). Diákmunkát az idén 24 százalék tervezett, és végül 23 százalék vállalt is, megtakarított pénzből 21 százalék finanszírozta a nyarát.

Fotó: Envato

#nyaralas #diakok #felmeres #diakmunka

H I R D E T É S