étterem

Fokozatos újranyitásra készülnek a vendéglátósok

blank
blank

H I R D E T É S

Elindult az újratervezés a vendéglátásban. Az elkövetkező néhány hétben a kormány további együttműködésére számít a szektor, miközben várják az újabb pénzügyi támogatást.

Kezdetben minimum a tipikus kirándulóhelyeken és a városokban működő teraszokat, kávézókat, kültéri étkezőhelyeket kell újranyitni, illetve a biztonságos védőtávolság, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett minden olyan vendéglátóhelyet, ahol megoldható a vírusmentesítés a helyben fogyasztáshoz – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Az ipartestület a szakmai szervezetekkel közösen kérnek további konkrét gazdaság-újraindító, piacösztönző intézkedéseket a kormánytól.

Kovács László szerint legalább másfél-két hét kell, hogy egy átlagos üzlet korábbi formájában tudjon kinyitni, az iparág és a háttér teljes felpörgéséig pedig a nyitástól számítva legalább egy hónap kell.

A maszk biztosan kötelező lesz a felszolgálóknak is, akik közül még kérdés, hányan térnek vissza korábbi munkahelyükre az újraindulás után. – írja a lap.

A Magyar Fürdőszövetség 14 pontos újraindítási akciótervet készített. Az újraindulást úgy képzelik el, hogy a kültéri és beltéri medencék egy lépcsőben nyissanak ki, és hogy a közegészségügyi előírásoknál a tavaly november 11-i zárás előtti Covid-protokollok legyenek ismét érvényesek, amelyek már megállták a helyüket a gyakorlatban. A gőzfürdők és szaunák levegőminőségének és felülethigiéniájának ellenőrzésére a szövetség külön szakmai protokollon dolgozik – jelezték.

Forrás: Magyar Nemzet

#vendeglatas #koronavirus #furdok #ujranyitas #maszk #munkahely

H I R D E T É S