Continental

Folytatják a sztrájkot a Continental dolgozói – most egy teljes napra beszüntetik a munkát

blank
blank

H I R D E T É S

24 órás munkabeszüntetést hirdetett a Continental makói gumigyárába a Makói Gumiipari Szakszervezet és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség. A dolgozók a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók pluszjuttatásainak elvétele ellen tiltakoznak ma 2 órától.

Múlt hét végén nyolcórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók. A tiltakozások oka a számukra kedvezőtlen módon megváltoztatott munkakörülmények, a túl sok túlóra és a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozók pluszjuttatásainak elvétele.

A makói gumigyárban fél éve a munkáltató a koronavírus-járvány miatt szükséges intézkedésekre hivatkozva egyoldalúan felmondta a túlmunkát is szabályozó kollektív szerződést, s ezzel gyakorlatilag szabad kezet kapott a még a gyárban maradt munkások korlátlan túlóráztatására.

A feszültséget tovább növeli, hogy a cégvezetés a régiek kárára venne fel jó pénzért új munkavállalókat úgy, hogy a tíz évnél hosszabb ideje ott dolgozóktól elvonná a pluszjuttatásokat, s abból fedezné az új béreket. – írja a Portfolió.

A szakszervezet megoldási javaslatait a munkáltató többször visszautasította, így a kollektív munkaügyi vita végül eredménytelenül végződött, ezért folyamodnak ismét a sztrájkhoz.

A munkabeszüntetésben csak a cég alkalmazottai vehetnek részt, a kölcsönzött munkavállalók nem. A szakszervezet kéri azokat, akik nem akarnak sztrájkolni, hogy maradéktalanul végezzék el a munkájukat.

Fotó: Autoszektor

#sztrajk #gumigyar #szakszervezet #tulora #juttatas

H I R D E T É S