blank

Frissítette a NAV a feketén foglalkoztatók listáját

blank
blank

H I R D E T É S

Több mint 5000 munkáltató szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legújabb listáján a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat szerint be nem jelentett foglalkoztatottakat alkalmazókról.

A NAV, honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, lakcímét adószámát, természetes személy esetében az adóazonosító jelet, akiknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be foglalkoztatottaik munkaviszonyát. A NAV közzéteszi továbbá a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is. Az adatokat két év elteltével törlik. Kivéve, ha a jogsértést az adózó ismét elkövette. A listából való törléshez szükséges két évet az ismételt jogsértés közzétételétől kell számítani.

Azok a munkáltatók, amelyeket a NAV, illetve a bíróság a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül ismételten bírsággal sújtott a korábbival azonos és ugyanazon telephelyen elkövetett jogsértés miatt, megkapják a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők bélyegét is.

Az ismételt mulasztásnak számít, ha a közzétett és az előző mulasztás jogerőssé és végrehajthatóvá válása között nem telt el két év. A lista rendszeres frissítése miatt előfordulhat, hogy az előző mulasztás már nem szerepel a NAV honlapján nyilvánosságra hozott, bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók listáján.

Forrás: NAV

#nav #ado #foglalkoztatas #munkaugy #birosag

H I R D E T É S