blank

Gondoljuk újra a műanyagot !

blank
blank

H I R D E T É S

A Startup Plastic Surgery inkubációs programba olyan magyar startupokat várnak, amelyek ötleteikkel megoldást nyújtanak a műanyagok által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra – az érdeklődők június 20-ig jelentkezhetnek a startup-plastic.hu oldalon.

A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkebefektető programján keresztül – közölte a program szervezője, a Klímainnovációs Közösség.  Az inkubációs programba bármilyen fázisban lévő startup jelentkezhet: az ötletfázistól az üzleti tervvel vagy akár a prototípussal már rendelkező is.

A Klímainnovációs Közösség az egyedi startup programjában egyebek mellett a műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére, a műanyagok előállítására, újrahasznosítására, újrahasználatára vonatkozó újításokat vár, valamint új technológiák alkalmazását a műanyagot felhasználó szektorok, különös tekintettel az élelmiszeripar és a vendéglátás számára.

A négy hónapos program alatt a szervezők mellett a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai mentorai segítik a startupok munkáját, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre.

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 200 startupot támogatott: mentorálást biztosítottak számukra, illetve egymillió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottak szét a legjobb csapatok között. A közösség 2020-ban indította el a Startup Plastic Surgery programját, amely a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

Forrás: MTI

#startup #innovacio #fenntarthatosag

H I R D E T É S