Gulyás Gergely

Gulyás: pénteken várható döntés az üzletekről

blank
blank

H I R D E T É S

Az operatív törzs pénteki ülésén dönthetnek az üzletek kérdéséről – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kifejtette: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna benne.

Elmondta: az operatív törzs megvizsgálja a javaslat életszerűségét, mert jó lenne ugyan egy ilyen szabályozás, de a húsvét előtti időben nem tudni, milyen hosszú sorokhoz vezetne.

Hangsúlyozta azt is, hogy csak azt az oltóanyagot nem adják be, amelyet még vizsgálnak, valamint azt, amelyet félre kell tenni a második oltásra.

Frissítés:

Gulyás úgy vélte, olyan nyitási tervet kell kidolgoznia a kormánynak, amely világos perspektívát ad. Ezt az oltási számoktól függően fogják kidolgozni – fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva beszámolt arról is: az oltási igazolványhoz kapcsolódó jogosítványokról szóló döntést a kormány a nyitási tervvel együtt hozza nyilvánosságra.

Az érettségi megtartására vonatkozó kérdésre elmondta: azt tervezik, hogy május elején tartják az írásbeli, június elején pedig szóbeli vizsgákat, de a járványügyi helyzetből adódóan van lehetőség változtatni.

Kijelentette: azt remélik, hogy május végéig, aki oltás kíván kapni – beleértve a legfiatalabbakat is -, az megkaphatja legalább az első vakcinát.

Forrás: MTI

#koronavirus #kereskedelem #ujranyitas #oltas

H I R D E T É S