Gulyás Gergely

Gulyás szerint nincs még itt az ideje a lazításnak

blank
blank

H I R D E T É S

Nincs még itt az ideje a lazításnak, az egyetlen védekezési mód, ha az oltás folytatódik – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kiemelte: a szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához, és a számok rendkívül rosszak, de az egészségügyben rendelkezésre állnak szabad kapacitások.

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, tegyen meg mindent, hogy a kontaktusok számát csökkenthessék, így gyorsan visszahúzódhat a mostani hullám. Ha gyorsan oltanak és sokan regisztrálnak, akkor negyedik hullám már nem lesz – közölte.

A tárcavezető azt mondta: talán már hetekben, napokban lehet számolni az időt a korlátozások lazításáig.

Frissítés:

Gulyás szerint május-júniusra elérhető a magyar lakosság átoltottsága. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, minden olyan vakcinát, amely Magyarországra érkezik és ellenőrzött, illetve nem kötelező félretenni a második oltásra, egy héten belül beadják. A miniszter szerint nincs érdemi különbség a Magyarországon elérhető vakcinák között. Kitért arra, hogy reményeik szerint csütörtökön – az Európai Gyógyszerügynökség nyilatkozatával – véget érnek az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatos bizonytalanságok. Hangsúlyozta, hogy a WHO véleménye szerint ez egy megbízható vakcina. Elmondta, a kormány az AstraZenecával kapcsolatban felmerült bizonytalanságok ellenére úgy látja, hogy az oltás védettséget nyújt és nem jár komplikációval, mellékhatásokkal.

Forrás: MTI

#koronavirus #oltas #korlatozasok

H I R D E T É S