Gulyás Gergely

Gulyás: szombaton nyithatnak a teraszok

blank
blank

H I R D E T É S

Valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a teraszok este fél 10-ig lehetnek majd nyitva, ahogy az üzletek. Egyúttal este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete – közölte.

A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba – közölte.

A kormány mindent megtesz a kieső Janssen-vakcinák pótlására, a következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, 200 ezer adag orosz első oltás jön, és ütemezetten érkezik a második is. A Pfizerből a jövő héten több mint 300 ezer dózist hoznak – tette hozzá.

Jövőhéten a 4 milliós és a 4,5 milliós átoltottságot is elérhetjük, azonban a miniszter szerint a társadalmi immunitáshoz 6 millióra van szükség. Ezért mindenkit arra biztatnak, hogy jelentkezzen az oltásra. Aki most regisztrál, 1-2 héten belül megkaphatja az oltást – mondta Gulyás. Ismét felhívta a figyelmet a kormány minapi bejelentésére, miszerint 70 ezren online foglalhatnak időpontot jövőhétre. Hozzátette: ha beválik a rendszer, később is használni fogják.

A veszélyhelyzet meghosszabbítása kapcsán Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a járványnak nincs vége, ezért meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzetet, de ez csak az ország cselekvőképességét biztosítja továbbra is, a véghatárideje az őszi ülésszak kezdete utáni 15. nap. Hangsúlyozta: a kormány bármikor megszüntetheti ezt az állapotot.

#koronavirus #oltas #ujranyitas #vendeglatas

H I R D E T É S