blank

Halálos baleset okozásával vádolják a versenyigazgatót

blank
blank

H I R D E T É S

Vádat emeltek a versenyigazgató ellen a bordányi motocross-kupán 2019 tavaszán történt halálos baleset miatt – a férfit foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a két évvel ezelőtti kupán az egyik versenyző az épített akadály tetejéhez érve, az ott kialakított törésnél a motorjával felemelkedve a pályát elhagyta, és a nézők közé zuhant. A pályát elhagyó motorkerékpár az egyik nézőnek olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy az a kórházba szállítást követően elhunyt.

A motorkerékpár megfelelő műszaki állapotban volt, a pályaelhagyás nem műszaki hiba következménye, hanem versenybaleset volt. A versenyző a baleset következtében többszörös csigolyatöréseket szenvedett el, amelyek nyolc napon túl gyógyultak.

A balesetért a vádlottat, mint versenyigazgatót terheli a felelősség a vádirat szerint, mivel a a pálya minőségét és kialakítását, valamint a verseny biztonságos lebonyolításáért szükséges eszközöket megfelelőnek nyilvánította a licenc aláírásával. Tette ezt annak ellenére, hogy a balesettel érintett pályarész nem biztosította sem a nézők, sem a versenyzők védelmét.

A vádlott a feladatkörével kapcsolatos foglalkozási szabályok megszegésével nem csak a nézők, hanem a versenyzők biztonságát és ezzel életét és testi épségét is veszélyeztette akkor, amikor a tőle elvárható körültekintést és figyelmet elmulasztotta az engedélyt kiadásakor – tudatta a csoportvezető ügyész.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#veszelyeztetes #vadirat

H I R D E T É S