blank

Hamarosan kezdődhet a katonák beoltása is

blank
blank

H I R D E T É S

Azok a katonák kaphatják meg először az oltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat. Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik. – mondta Facebook videójában a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor részletesen beszámolt a tárca oltási protokolljáról.

A honvédelmi tárca a teljes személyi állományának biztosítja az immunizálást. Az érkező vakcinák mennyiségének függvényében készen állnak arra, hogy a teljes aktív szolgálatot ellátó állományt, beleértve az aktív szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonákat az országban 22 oltóponton, 95 oltóhelyen rövid idő alatt beolthassák.

Azok a katonák kaphatják meg először az oltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat. Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik. A személyi állomány további tagjainak immunizációja az operatív törzs által jóváhagyott ütemterv szerint történik a Magyar Honvédség által működtett oltóhelyeken. Az oltás önkéntes és ingyenes, de az előzetes regisztráció szükséges – hangsúlyozta a miniszter, aki ezért is mindenkit arra kért, hogy minél előbb regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A nyugállományú katonák és honvédségi dolgozók előzetes értesítést követően, a területileg kijelölt oltóponton kaphatják majd meg a vakcinát.

 A miniszter videójában azt is elmondta, hogy bár a HM és az MH állományában több mint 4 ezren megfertőződtek. 97 százalékuk meggyógyult, de három munkatárs – egy önkéntes tartalékos katona és két honvédelmi alkalmazott – elhunyt a koronavírus-fertőzés következtében.

Forrás: MTI

#oltas #honvedseg #koronavirus #oltopont

H I R D E T É S